Terug naar het overzicht
Artikel

Opvallend: Tahnee + Kick Ass

Tahnee van Erning
Tahnee van Erning
Geplaatst op 20 juni 2023
Ik storm het kantoor binnen.

‘Jan, ik heb je een bericht gestuurd!’

Want Jan is blauw: analytisch, weloverwogen en van de feiten. Ik ben meer geel: creatief, enthousiast en chaotisch. Met dat in mijn achterhoofd weet ik dat ik door mijn enthousiasme mijn verhaal nogal hak-op-de-tak kan vertellen. Waar ik dan letterlijk druk met mijn armen sta te zwaaien, zie ik vooral langzaam verwarring verschijnen op het gezicht van mijn gesprekspartner. En precies dat moest voorkomen worden. Vandaar het plan om mijn idee eerst op papier te zetten en daarna pas het kantoor van Jan binnen te vallen.

‘Jan, ik wil onze vrouwen binnen WSB in het zonnetje zetten. De ICT wereld is doorgaans toch echt een mannenwereld. Laten we ervoor zorgen dat onze vrouwen volledig in hun kracht komen te staan’

Niet veel later sta ik weer buiten met een “Ja, ga je gang!” als antwoord op mijn vraag. En een dosis zenuwen. Want wie A roept, moet ook B roepen.

Wat was het leuk en inspirerend!
Goed en met aandacht georganiseerd.

Frederike van der Schaaf – Algemeen Sales Manager bij OCS – Office Cabling Systems

Kick ass boek
van een boek

naar een Kick-Ass event

Ik mocht al onze vrouwen binnen de organisatie het boek “Kick-Ass” van Hendrika Willemse-Vreugdenhil cadeau geven. Een praktisch handboek om in je kracht te komen staan. Met onderwerpen als je eigen plan maken, je purpose vinden, slimmer werken, prioriteiten stellen en grenzen aangeven. Geschreven door een 3-voudig wereldkampioen karate en founder van She in IT.

Daar hadden we het bij kunnen laten. Ik ga je iets verklappen: dat hebben we niet gedaan. We hebben een selectie in ons netwerk gemaakt van vrouwen die ook in de zogenaamde typische mannenwerelden werken. Deze vrouwen hebben wij het boek Kick-Ass als cadeau toegestuurd. Met een uitnodiging erbij. Om aanwezig te zijn bij ons op kantoor om een sprekerssessie van Hendrika bij te wonen.

22

Ambitieuze vrouwen uit de typische mannenwerelden

3

Sprekers. Met als hoofdact Hendrika Willemse

100+

Nieuwe inzichten, ideeën, doelen en targets

5

Slapeloze nachten door de spanning van het event
Van een Kick-Ass event

naar een Kick-Ass toekomst

Daar sta je dan aan het einde van de dag. Bruisend en bomvol energie om nieuwe doelen te stellen en concrete stappen te nemen om deze doelen te verwezenlijken. Het verhaal van Hendrika was letterlijk een duwtje voor veel vrouwen in de rug om meer uit jezelf én uit je carrière te halen. Dat bleek wel in alle gesprekken die onderling gevoerd werden.

Ik deel 3 waardevolle inzichten (het zijn er nog veel meer) die ik deze dag geleerd heb met je:

1

Nee zeggen

4 redenen waarom je vaker nee zou mogen zeggen: door nee te zeggen open je de deur naar je doelstellingen, leg je de focus op de zaken die echt relevant zijn, door nee te zeggen geef je je grenzen aan. En door nee te zeggen krijg je meer energie, omdat je alleen doet wat je echt wilt doen.

2

Niet alles tegelijk

Niet teveel hooi op je vork nemen. Als je aan alle doelstellingen tegelijk werkt; voel je je al snel overweldigd. Zorg voor focus door voor 2 of 3 doelstellingen te kiezen waarmee je actief aan de slag gaat.

3

Gedraag je niet als een man

Blijf bij je eigen kracht en laat je niet verleiden om je als man te gaan gedragen door je mee te laten slepen in een haantjescultuur die kan heersen. Als vrouw heb je je eigen kwaliteiten en ook mannen waarderen diversiteit (en jou als persoon).