Achtergrond Minouche
Terug naar het overzicht
Artikel

Nieuw in dienst: Minouche

Minouche Heikoop
Minouche Heikoop
Geplaatst op 23 mei 2023

Van toeristen naar technologie

Soms heb je van die mensen, die heel goed de connectie kunnen leggen tussen medewerkers en management. Zo één hebben wij gevonden in Minouche, onze nieuwe HR adviseur. Met haar vrolijke glimlach stelt ze iedereen op hun gemak. Ze komt zelfs het WSB voetbalteam supporten, dus je snapt wel dat wij enthousiast zijn. Ze stelt zich voor!

Minouche Heikoop
een echte match

Minouche X WSB

Na zes jaar werken bij mijn vorige baan, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dan ga je natuurlijk het internet afstruinen en zo kwam ik uit bij de vacature van WSB. De tekst sprak me aan en ik dacht ‘dat zou wel eens wat kunnen zijn’. Ik wil graag persoonlijk contact houden in een organisatie en was daarom op zoek naar een wat kleinere organisatie. Nadat ik online had gesolliciteerd, werd ik al snel uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dit beviel aan beide kanten erg goed, want nog voordat ik dezelfde avond in het vliegtuig stapte voor een weekendje weg, werd ik gebeld of ik op een tweede gesprek wilde komen. Een maand later stapte ik voor een derde keer het gebouw in, maar toen officieel als medewerker van WSB Solutions.

Kantoordrankje

Gemberthee

Go to schrijver

Nicci French

Sport

EMS

Guilty Pleasure

Karaoke (alles van PInk)

Hoe bevalt je werk?

Op mijn eerste werkdag ging ik er open in en liet alles over mij heenkomen. Ik had er erg veel zin in en had wel het gevoel dat ik mijn draai hier zou vinden. Dat is echt boven verwachting uitgepakt. Regelmatig krijg ik de vraag: ‘hoe bevalt je nieuwe baan?’, dan kan ik alleen maar vol enthousiasme reageren. Ik had wel verwacht dat het bedrijf en het werk zouden bevallen, anders neem je een baan niet aan. Toch had ik niet bedacht dat ik er zoveel energie van zou krijgen en dat ik dingen zo makkelijk op kon pakken. Ik heb alle vrijheid om zaken uit eigen initiatief voor te stellen en te ondernemen. Dat wordt met open armen ontvangen, wat erg prettig is.

1

IT of ERP

Ja. Leuk. Geen idee, haha. Als mijn laptop niet werkt ga ik naar Corwin.

2

Thuis of kantoor

Kantoor. Zeker weten. Ik heb nog niet één keer thuis gewerkt.

3

Zomer of winter

Ik krijg energie van de zon & lekker weer. Fluitend naar m’n werk en fluitend naar huis.

Werkplek Minouche

Een nieuwe functie

De functie van HR manager is relatief nieuw binnen WSB, waardoor ik dit zelf ook mooi kan vormgeven. Ik ben een sparringpartner voor het MT, leidinggevenden en medewerkers. Als iemand ergens mee zit, iets wil aankaarten of gewoon wil sparren, kunnen ze altijd bij mij terecht. We kunnen echt nog mooie stappen maken in het medewerkerstevredenheidprogramma, daar ga ik de komende tijd hard mee aan de slag. Onder andere met de sfeerbeleving, werkbeleving en het arbeidsvoorwaardenpakket. Als de medewerkers de dragers worden van de campagne om hier te komen werken, dan vind ik dat mijn taak als HR hier erg geslaagd is. Uiteraard doe ik dat niet alleen, maar moeten we dit samen oppakken.

Waarvoor kunnen we bij jou aankloppen?

Alles. Geen grenzen. Als ik er niets mee kan, dan bedenken we wel hoe we op een andere manier tot een oplossing kunnen komen. Ik denk graag mee en mijn deur staat altijd open. Het liefst hoor ik natuurlijk positieve dingen. Dat is de ideale wereld, maar niet de realiteit. Kom binnen met creatieve ideeën, een gezellig praatje, iets tofs dat je hebt meegemaakt. Maar je mag ook altijd komen met de negatieve, zware dingen. Ik sta voor je klaar.

Hey!

Wil jij het ook zo naar je zin hebben op je werk? Ik zoek nog collega's!